Sparklekids Nederland

Sinds 2015 steunt Dunya’s Taartenatelier projecten via in Zuid Afrika. Uw taartenbakker voelt zich zeer verbonden met Zuid Afrika. Het is een prachtig land maar heeft ook een keerzijde. De ongelijkheid is daar enorm. En net zoals u als klant ons de kans bied om te kunnen doen wat we het liefste doen, willen wij op gepaste kleine schaal jongeren ondersteunen in Zuid Afrika en de kans geven op een beter leven.

Voorheen deden we dit op persoonlijke titel maar sinds 1 september 2020 zijn we trots dat we vanuit Dunya’s Taartenatelier en daarmee indirect u als klant meerdere projecten ondersteunen welke gericht zijn op kansen voor jongeren voor een betere toekomst. Vanaf 2022 hebben we hiervoor een aparte stichting opgericht, Stichting Sparklekids Nederland.

Sinds 1 september 2020 hebben we ons assortiment kaarsen vernieuwd en verbeterd. En de volledige opbrengst van al onze kaarsenverkoop gaat naar de stichting. Er gaat geen cent verloren.

Graag wil ik u meer over de projecten/organisaties vertellen die onze taartenbakkers zo dierbaar zijn. Ik hoop dat u er tijd voor wilt maken om te lezen over de Hemel- en Aardevallei Preschool, Through Their Own Eyes en Sparklekids South Africa.

Theo and Angie zijn twee gepassioneerde mensen die verandering willen brengen in de grote ongelijkheid tussen zij die wel of geen kansen hebben. Zij hebben in 2011 hun organisatie "Sparklekids" opgericht. In samenwerking met de locale scholen spotten zij jongeren met potentie en de juiste attitude welke nodig is om verder te komen in het leven. Maar waar deze jongeren normaliter vast liepen door de beperkingen in hun leven, helpt Sparklekids hen verder door bijvoorbeeld begeleiding in persoon als ook financieel opzicht waardoor deze jongeren verder kunnen studeren. Zo zullen ze in staat zijn om een betere toekomst op te bouwen voor henzelf als ook voor hun familie en doorbreken ze daarmee de vicieuze cirkel van armoede.

Dat is maar één voorbeeld van wat zij doen. Neem aub een kijkje op hun site en laat je inspireren door deze twee mensen die dit allemaal belangeloos en onbetaald doen voor hun medemens.

Je steunt ze al door het aanschaffen van onze kaarsen, waarvoor dank. Maar als je meer wilt doen, neem dan gerust contact met ze op. Alle steun is welkom. Baie Dankie

Stichting Sparklekids Nederland

Sparklekids Zuid Afrika

We zijn bijzonder trots om vanuit Dunya een bijdrage te kunnen leveren aan de Hemel- en Aarde Valley Pre-School. Deze school is opgezet door en op het terrein van wijnmaker Anthony Hamilton van Hamilton Russel Vineyards. Dankzij deze pre-school, een soort kleuterschool, krijgen ouders in de vallei die niet de middelen hebben om hun kinderen naar school de laten gaan, toch de kans om hun kinderen naar school te laten gaan. Daardoor zijn de ouders in staat om te werken omdat ze niet thuis hoeven te blijven en tevens krijgen de kinderen de benodigde aandacht, liefde en kennis om een goede start te maken in hun leven zonder direct al op achterstand te komen.

Neem gerust een kijkje op hun website om meer te zien en lezen over het mooie werk dat ze doen.

https://www.facebook.com/HEAPS8/

https://hamiltonrussellvineyards.com/community/

Sinds 2015 is uw taartenbakker het project 'Through Their Own Eyes" begonnen. In kort, hierbij krijgen jongeren tussen de 8-12 jaar een basis training fotograferen en tijdelijk een camera ter beschikking. Daarmee kunnen ze hun eigen omgeving (townships Zuid Afrika) vastleggen zodat je de werkelijkheid ziet anders dan de gebruikelijke beelden in de media. Naast het leren van nieuwe vaardigheden leren de kinderen ook anders kijken naar hun eigen leefomstandigheden en krijgen ze positieve respons en aandacht uit hun omgeving wat resulteert in meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Van deze projecten zijn inmiddels meerdere boekmagazines uitgekomen en zijn hiervan ook tentoonstellingen gehouden. Kijk gerust even verder op onderstaande link en indien u meer hierover wilt weten en/of u heeft nog een digitale camera welke u niet meer gebruikt en die u voor dit project wilt doneren, vraag dan gerust uw taartenbakker.

Ook deze projecten worden mede ondersteunt door de kaarsverkoop van Dunya's Taartenatelier.

https://www.facebook.com/throughtheirowneyes/

https://troughtheirowneyes.smugmug.com/

U steekt hier een kaarsje aan om daar een toekomst te laten ontvlammen.